tuinspulletjes
tuinartikelen kopen

tuinfeest uitnodiging
leuke tuinfeest uitnodigingen

tuinonderhoud tips
groene aanslag verwijderen
mieren bestrijden

barbeque
bbq tips

voor de vogeltjes
vogelhuisjes

uit de moestuin en dan?
conserveren
wecken
drogen
pekelen
konfijten - suiker
inmaken in azijn of alcohol
clarence birdseye
snel invriezen

Conserveren

Het lijkt alsof de diepvries altijd in onze keukens heeft gestaan, niets is minder waar. De diepvries werd gelanceerd zo rond 1925. Daarvoor weckten, droogden, konfijten, rookten en pekelden we wat af. Voor de lancering van de diepvries werd de smaak van het product bepaald door de manier van conserveren, bij het invriezen behield het product zijn eigen smaak.

De nadelen van het oude conserveren

Het nadeel van alle oude manieren van conserveren was, dat het te bewaren product kwaliteit verloor en een andere smaak kreeg. De allereerste diepvriezers hadden dat euvel ook, ze waren niet in staat om voedsel snel in te vriezen waardoor ijskristallen in het voedsel te groot werden wat nadelige gevolgen had voor het product. De oplossing moest dus komen uit een methode waarbij voedsel snel kon worden ingevroren waardoor ijskristallen zo klein mogelijk blijven. Clarence Birdseye, ontdekte die manier.

Wat is conserveren en welke soorten zijn er?

Bij het conserveren van producten proberen we voor ons voedsel een klimaat te creëren waarin bacteriën en andere microben niet de kans krijgen om zich te vermenigvuldigen. Zowel wecken, drogen, pekelen, konfijten, roken en invriezen hebben dat effect.
conserveren


home
© tuinspulletjes.nl - conserveren